Kaj je disleksija

httpv://www.youtube.com/watch?v=KzdGRASW9Vk

Dobrodošli v svetu disleksije.

Večinoma je disleksija znana pri otrocih kot težava pri branju in pisanju ( zamenjava in obračanje črk, težko branje, grdo pisanje, izpusti črk, težko zlogovanje, nerazumevanje prebranega…). Zmotno je mnenje, da se disleksijo v puberteti preraste in da sama kar nekako izgine.

Disleksija je namreč povzročena z drugačnim nevrofiziološkim stanjem, ker možgani delujejo drugače. Oseba z disleksijo ima bolj razvito in prednostno desno polovico možganov, to pa ostane celo življenje.

Disleksija v odraslem obdobju ne izgine, ampak spremeni svoj obraz. Težave kot so zamenjava in izpuščanje črk se zmanjšajo, grda pisava se več ali manj prilagodi, težavo pa pomagajo urediti tudi računalniški zapisi.

Sodobni pristopi k disleksiji vključujejo nove pristope za osebnostni razvoj,  vzpodbujanje harmoničnega delovanja leve in desne možganske polovice, sproščanja, glasbeno terapijo, pomembnost  Omega 3 maščobnih kislin v prehrani…

Nikakor ne obupajte! Disleksija je lahko težava, lahko pa jo tudi obrnete v njeno nasprotje – uspeh. Le hitro in gladko ne bo šlo, pa saj nobena dobra stvar v življenju ne pride zlahka.

http://www.youtube.com/watch?v=KzdGRASW9Vk

Potrebujete pomoč?

Imate vi ali vaš otrok težave z disleksijo?

Disleksija.si, ki jo vodi specialna pedagoginja Romana Murn, vam nudi strokovne nasvete in napotke, kako se z disleksijo spoprijeti:

* izobraževanje kako se spopadati z disleksijo
* predstavitve sodobnih metod
* individualni pogovori
* svetovanje o pravilnih postopkih urejanja statusa
* nasveti za samostojno učenje

Za naročanje termina pokličite na 031-846-955.