Disleksija vaje

Disleksija ni bolezen, kakor mnogi mislijo, ampak je stanje, kjer je pri otroku prišlo do drugačnega nevrofiziološkega razvoja možganov. To stanje se pri otroku ohrani in se z leti ne spremeni.

Obstajajo pa vaje, ki omogočajo razvijanje obeh polovic možganov ter povezovanja med njima. Tako otrok na nek način trenira manj razvito polovico možganov. S takšnimi vajami je mogoče olajšati določene težave, ki jih s sabo prinese disleksija.

Otroka lahko vpišete v programe z delavnicami, ki so namenjene otrokom z disleksijo. Programi temeljijo na skupinskih delavnicah, možna pa so tudi individualna srečanja. V te programe se prav tako lahko vključijo otroci, ki nimajo disleksije, imajo pa težave s pisanjem ter računanjem in zato nazadujejo med svojimi sovrstniki.

V delavnicah, ki so namenjene otrokom z disleksijo, otroci skozi igro ter druženje premagujejo težave pri branju in pisanju. Ključnega pomena pri delavnicah je spodbujanje otroka ter dvigovanje njegove samozavesti. Takšne delavnice so kompatibilne z individualnimi terapijami, na katerih pa se mentor lahko posveti samo enemu otroku. Vsak otrok z disleksijo ima drugačne težave, zato se na takšnih individualnih srečanjih mentor lahko osredotoči le na en tip otrokove težave.

Potrebujete pomoč?

Imate vi ali vaš otrok težave z disleksijo?

Disleksija.si, ki jo vodi specialna pedagoginja Romana Murn, vam nudi strokovne nasvete in napotke, kako se z disleksijo spoprijeti:

* izobraževanje kako se spopadati z disleksijo
* predstavitve sodobnih metod
* individualni pogovori
* svetovanje o pravilnih postopkih urejanja statusa
* nasveti za samostojno učenje

Za naročanje termina pokličite na 031-846-955.