rss
Disleksija vaje

Disleksija ni bolezen, kakor mnogi mislijo, ampak je stanje, kjer je pri otroku prišlo do drugačnega nevrofiziološkega razvoja možganov. To stanje se pri otroku ohrani in se z leti ne spremeni.

Obstajajo pa vaje, ki omogočajo razvijanje obeh polovic možganov ter povezovanja med njima. Tako otrok na nek način trenira manj razvito polovico možganov. S takšnimi vajami je mogoče olajšati določene težave, ki jih s sabo prinese disleksija.

Otroka lahko vpišete v programe z delavnicami, ki so namenjene otrokom z disleksijo. Programi temeljijo na skupinskih delavnicah, možna pa so tudi individualna srečanja. V te programe se prav tako lahko vključijo otroci, ki nimajo disleksije, imajo pa težave s pisanjem ter računanjem in zato nazadujejo med svojimi sovrstniki.

V delavnicah, ki so namenjene otrokom z disleksijo, otroci skozi igro ter druženje premagujejo težave pri branju in pisanju. Ključnega pomena pri delavnicah je spodbujanje otroka ter dvigovanje njegove samozavesti. Takšne delavnice so kompatibilne z individualnimi terapijami, na katerih pa se mentor lahko posveti samo enemu otroku. Vsak otrok z disleksijo ima drugačne težave, zato se na takšnih individualnih srečanjih mentor lahko osredotoči le na en tip otrokove težave.

Potrebujete pomoč?

Imate vi ali vaš otrok težave z disleksijo?

Pri disleksiji.si vam lahko pomagamo pri:
  • izobraževanju kako se spopadati z disleksijo
  • predstavitvi sodobnih metod
  • individualnih pogovorih
  • svetovanju o pravilnih postopkih urejanja statusa
  • nasvetih za samostojno učenje

Možne so tako individualne ure kot skupinske predstavitve.
Svetovanje vam nudi spec. ped. Romana Murn.

Za naročanje termina nas pokličite na 031-846-955.

Disleksija & ADHD